diumenge, 16 de gener del 2011

Som i serem resilients



Davant les realitats socials en què els educadors/es socials ens podem trobar, la resiliència és un recurs que cadascú disposa per a fer front en les diverses situacions.

De manera molt breu, la resilència és una capacitat que es manifesta:
- Enfront de la destrucció, mostrant una gran facultat de protegir la pròpia integritat sota pressió.
- Enfront de l'adversitat, establint una actitud vital positiva tot i les circumstàncies difícils.

Juntament amb un grup de companys, hem tingut que realitzar un material audiovisual per tal de donar a conèixer la resiliència. Hem fet un vídeo on de forma sintetitzada us expliquem el que realment és i fins a quin punt podem actuar.

Esperem que us agradi i que us motivi en la vostra tasca professional.

Recordeu, els petits canvis són poderosos!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo millor la noia del final !! Quina modelaza, no tothom compta amb aquestes oportunitats, ehh noia?? :)
Un video que està molt treballat, i hi han molts detalls que es troben acord amb el pròposit del mini-film( la música, el batec del cor,... )
Un petó.

Unknown ha dit...

Interessant tot el que comenteu en el video. Entenc perfectament el tipus de frustració al que us enfrenteu els educadors socials. Doncs jo, desde un àmbit diferent, la psicologia, he pogut experimentar la necessitat que tenim els professionals que dediquem temps i esforç a ajudar a persones que viuen moments difícils, a cuidar-nos i nudrir-nos com a persones per tal de crèixer en possitiu a través de l'acompanyament en moments dolorosos.
PD; molt simpàtic el capità enciam!! jejeje

Loli ha dit...

Gràcies per els vostres comentaris.
Amb aquest video preteniem donar a conèixer una mica més el concepte de resiliència i com nosaltres els educadors socials (però també altres professionals com molt bé dius Marta)moltes vegades hem de desenvolupar aquesta capacitat resilient per seguir endavant amb la nostra tasca en segons quins moments de la nostra vida professional.
De vegades ens trobarem en situacions que ens poden superar però sempre hem de tirar endavant i superar de la millor manera possible qualsevol situació difícil, ja sigui professional o personal i vam pensar que el capità enciam era la mostra, jejejeje.
Gràcies per les vostres intervencions en el nostre blog.
Salut(acions)